Начин на приготвяне
Тази рецепта е бърза и лесна алтернатива за приготвяне във фурна. Мини спаначените фритати са перфектни като предястие.
Може да се хапват преди основните ястия. Но те също са идеални за вечеря на шведска маса или като храна, която се хапва по време на аперитив. Печенето им във фурната позволява да имат мека и гъбеста консистенция, почти като банички.
Приготвянето им във фурна е по-лека версия на класическa фритата. Можете да замените пармезана с кашкавал по ваш вкус и моцарелата с бяло саламурено сирене. Стават много вкусни, като истински банички.
Започнете с бланширане на все още замразения спанак във вряща гореща вода за 1-2 минути.
Отцедете го и след това го задушете в тиган с горещо олио. В купа разбийте яйцата с бъркалка за яйца или вилица и добавете настъргания пармезан.
Наситнете спанака с нож. Добавете го към яйцата и разбъркайте.
Добавете моцарелата, нарязана на малки парченца, подправете със сол и черен пипер и индийско орехче. Накрая добавете малко олио.
Намажете с олио форма за мъфини и поставете сместа във всяко гнездо. Печете на 180 градуса за около 20 минути така приготвените мини фритати със спанак и моцарела. Добър апетит!