Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички със спанак и семена

Банички със спанак и семена

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Банички със спанак и семена
Снимка: Марияна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • кори - 200 г за бюрек, Yufka Hastel
  • масло - 4 с.л.
  • лук кромид - 1/4 глава
  • спанак - 400 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 150 г
  • масло - 2 с.л. за корите
  • семена - ръсеница
  • джоджен - 1 шепа, пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използваме дебели турски кори за бюрек. Корите са триъгълни. Отваряме си пакета и ги оставяме да подишат за 5 мин. Почистваме спанака от дръжките и го нарязваме на дребно.

Не попарваме спанака във вода. Почистваме лука и го нарязваме на ситно. Лукът се задушава в мазнината в дълбока тенджерка или тиган и след омекването му се слага и спанакът. Разбъркваме с дървена лъжица.

Оставяме да се задуши, като разбъркваме. Нарязваме на ситно джоджена и го слагаме при спанака и разбъркваме.

В купичка разбиваме 1 яйце и 1 белтък. Натрошаваме сиренето и го слагаме при яйцата. Дърпаме спанака с лука от котлона и като поизстине малко, слагаме яйцата и натрошеното сирене.

Овкусяваме с черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме всичко много добре. С лъжица взимаме от сместа и слагаме в началото на всеки правоъгълник. Загръщаме краищата от широката част и навиваме като рулца.

Слагаме хартия за печене в тавата на фурната, или друга подходяща, и нареждаме баничките. В купичка разбиваме жълтък с масло. Мажем баничките с яйчена смес с четчица. Поръсваме ги с ръсеница.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до получаване на златист загар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: