Начин на приготвяне
Използваме дебели турски кори за бюрек. Корите са триъгълни. Отваряме си пакета и ги оставяме да подишат за 5 мин. Почистваме спанака от дръжките и го нарязваме на дребно.
Не попарваме спанака във вода. Почистваме лука и го нарязваме на ситно. Лукът се задушава в мазнината в дълбока тенджерка или тиган и след омекването му се слага и спанакът. Разбъркваме с дървена лъжица.
Оставяме да се задуши, като разбъркваме. Нарязваме на ситно джоджена и го слагаме при спанака и разбъркваме.
В купичка разбиваме 1 яйце и 1 белтък. Натрошаваме сиренето и го слагаме при яйцата. Дърпаме спанака с лука от котлона и като поизстине малко, слагаме яйцата и натрошеното сирене.
Овкусяваме с черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме всичко много добре. С лъжица взимаме от сместа и слагаме в началото на всеки правоъгълник. Загръщаме краищата от широката част и навиваме като рулца.
Слагаме хартия за печене в тавата на фурната, или друга подходяща, и нареждаме баничките. В купичка разбиваме жълтък с масло. Мажем баничките с яйчена смес с четчица. Поръсваме ги с ръсеница.
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до получаване на златист загар.
Да ви е сладко!