Начин на приготвяне
Броколите са подходящи както за варене, печене и задушаване, така и за консумиране в суров вид. Свежи, хрупкави и полезни за здравето, от тях се прави една от най-вкусните салати.
Измийте добре зеленчука, накъсайте на розички и сложете в каната на блендер.
Обелете ябълката, почистете я от семенцата и сложете на парченца при броколите. Обелете, нарежете и добавете и червения лук.
Сложете всички останали съставки - прясно изцедения сок от един лимон (не много голям), сол, зехтин, черен пипер (задължително прясно смлян тъй като готовият е много прахообразен и има друг аромат). Заделете част от семената за поръсване на готовата салата накрая.
Включете уреда на средни обороти за няколко секунди. И салатата от броколи е готова!
Да, всичко може да се накълца и разбърка на ръка вместо в уреда и това е вариант. Но определено е по-лесно в блендера, става за секунди, а съставките се смесват и проникват много по-добре, от което салатата е определено по-добре овкусена.
Единствено трябва да внимавате при меленето, да не станат парченца та прекалено ситни. Това зависи от уреда ви и трябва да го познавате добре. В моят случай - ползвала съм Термомикс на степен/скорост 5 за 3 секунди. Когато отворя капака и ми се стори, че са останали по-едри парченца отколкото ми се иска, пускам за още три секунди.
Опитайте, броколената салата е чудесна!
Салата от броколи за суровоядци е подходяща е за хора, отдали се на Суровоядство. Аз не съм от тях, но това не пречи да похапвам понякога храни от този тип кухня.