Начин на приготвяне
В голяма купа разбъркваме брашното и бакпулвера и я оставяме настрани.
В друга купа добавяме прясното млякото, жълтъците, маслото и отново разбъркваме.
В трета купа разбъркваме с миксер белтъците до получаване на пухкава смес (пяна).
Изсипваме сместа с прясното мляко в купата при брашното и разбъркваме, след това добавяме белтъците и отново разбъркваме.
В малък на размер тиган добавяме по 2 черпака от сместа и държим котлона на не повече от 3-4 степен. и ги оставяме само от едната страна, след около 5-10 минути бодваме със шиш и ако е готова палачинката, не трябва да оставя следа по него.
Сервираме американските палачинки с конфитюра.
Пухкавите американски палачинки с бакпулвер са готови.