Начин на приготвяне
Пресяваме си брашното в дълбока купа. В друга купа си разбиваме с вилица яйцето със захарта и брашното. После добавяме киселото мляко при яйцето и продължаваме да разбъркваме до гладка смес.
Бакпулвера смесваме с брашното и разбъркваме. Постепенно прибавяме брашното с бакпулвера при другите продукти и разбъркваме до еднородна смес.
Най-накрая слагаме ракията и пак разбъркваме много добре.
Загряваме олио в тенджерка на котлона. Слагаме повечко олио. Олиото трябва да е добре сгорещено. Пържим на средна температура тиганиците.
Взимаме си супена лъжица и загребваме от сместа. Слагаме в горещото олио и като се изпържи от едната страна, леко обръщаме с лъжицата.
В тенджерката пържим едновременно 5 бр. Получават се бухти с приятна коричка.
Слагаме в чиния, като се изпържат, и ръсим с пудра захар.
Тиганиците с бакпулвер и ракия са готови.