Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тиганици»Тиганици с бакпулвер и ракия

Тиганици с бакпулвер и ракия

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Тиганици с бакпулвер и ракия
Снимка: Марияна
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Тоно толкова пухкави и сладки са, колкото изглеждат"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 2/3 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 1 и 2/3 ч.ч. тип 650
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ракия - 1 с.л.
  • олио - за пържене
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме си брашното в дълбока купа. В друга купа си разбиваме с вилица яйцето със захарта и брашното. После добавяме киселото мляко при яйцето и продължаваме да разбъркваме до гладка смес.

Бакпулвера смесваме с брашното и разбъркваме. Постепенно прибавяме брашното с бакпулвера при другите продукти и разбъркваме до еднородна смес.

Най-накрая слагаме ракията и пак разбъркваме много добре.

Загряваме олио в тенджерка на котлона. Слагаме повечко олио. Олиото трябва да е добре сгорещено. Пържим на средна температура тиганиците.

Взимаме си супена лъжица и загребваме от сместа. Слагаме в горещото олио и като се изпържи от едната страна, леко обръщаме с лъжицата.

В тенджерката пържим едновременно 5 бр. Получават се бухти с приятна коричка.

Слагаме в чиния, като се изпържат, и ръсим с пудра захар.

Тиганиците с бакпулвер и ракия са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: