Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена пъстърва с ориз, домати и ядки

Печена пъстърва с ориз, домати и ядки

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Печена пъстърва с ориз, домати и ядки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пъстърви - 2 бр. филета
  • ядки - 75 г микс (кедрови ядки, бадеми и лешници)
  • зехтин - 1/2 с.л.
  • лук - 1 глава , нарязан на ситно
  • джинджифил - 2 ч.л., настърган
  • ориз - 1 1/2 ч.ч. сварен
  • домати - 4 бр. , обелени и нарязани
  • домати - 4 бр. изпържени, отцедени и нарязани
  • естрагон - 2 стръка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса.

Изпечете ядките за 3-4 минути, докато станат златисто-кафяви. Разклащайте тавата от време на време. След това нарежете ядките.

Загрейте зехтина в малък тиган и вътре изпържете лука за 3-4 минути докато омекне. Прибавете джинджифила и гответе още 1 минута.

Смесете ориза с двата вида домати. Добавете ядките и естрагона. След това сипете вътре лучената смес. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.

Сложете всяка от пъстървите на отделна част фолио, която предварително сте намазнили. Прибавете сместа от доматите и лука. Печете 20 минути докато рибата омекне.

По желание може да сервирате пъстървите със зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: