Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ароматна пъстърва върху шарен ориз

Ароматна пъстърва върху шарен ориз

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7144
Ароматна пъстърва върху шарен ориз
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Пренесете се на брега на морето още днес с тази толкова вкусна и ароматна пъстърва"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 1 бр. (голяма)
  • едамаме - 1 ч.ч.
  • ориз - 1 ч.ч. (басмати)
  • чушки - 1 бр. червена
  • чесън - 2 скилидки (или ½ ч.л. чесън на гранули)
  • мащерка - прясна
  • галета - или по - едри трохи от хляб
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • За соса
  • готварска сметана - 100 мл
  • горчица - 2 с.л.
  • лимонов сок - от половин лимон
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 1 бучка (малка)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата и изваждаме двете филета. Натриваме я с малко зехтин. Смесваме чесъна, подправките и хлебните трохи (галетата) и покриваме рибните филета.

Печем рибата за около 10 минути.

Сваряваме отделно басмати ориза и едамамето. Изцеждаме и ги смесваме, като добавяме малко масло, сол и черен пипер. Нарязваме чушката на дребни кубчета и ги добавяме към ориза и едамамето.

Поднасяме рибата върху канапе от ориза, като заливаме със сос.

Него приготвяме, като кипнем в касерола за около 5 минути сметаната, горчицата, сока от лимона и при необходимост от разреждане – малко вода.

Овкусяваме отново със сол и черен пипер.

Ароматната пъстърва върху шарен ориз е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: