Начин на приготвяне
Почистваме рибата и изваждаме двете филета. Натриваме я с малко зехтин. Смесваме чесъна, подправките и хлебните трохи (галетата) и покриваме рибните филета.
Печем рибата за около 10 минути.
Сваряваме отделно басмати ориза и едамамето. Изцеждаме и ги смесваме, като добавяме малко масло, сол и черен пипер. Нарязваме чушката на дребни кубчета и ги добавяме към ориза и едамамето.
Поднасяме рибата върху канапе от ориза, като заливаме със сос.
Него приготвяме, като кипнем в касерола за около 5 минути сметаната, горчицата, сока от лимона и при необходимост от разреждане – малко вода.
Овкусяваме отново със сол и черен пипер.
Ароматната пъстърва върху шарен ориз е готова.