Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена пъстърва с ориз

Печена пъстърва с ориз

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14327598264
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Печена пъстърва с ориз
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
15/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Днешното предложение за вечеря"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • левурда - 1/2 връзка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 1 , 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • кайма - 1 бр. кубче
  • масло
  • магданоз
  • морска сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • зехтин
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печена пъстърва с ориз е апетитно и здравословно ястие.

Почистете рибата, добавете солта, черния пипер и поставете в намазнена тава за печене.

Загрейте фурната до 200 градуса.

Нарежете на ситно лука, левурдата и магданоза.

Запържете лука в загретия зехтин, докато се остъкли, добавете дивия лук, след това измития ориз и продължете да пържите, като бъркате често, още няколко минути. Налейте чаша вино и вода, добавете кубчето кайма, разбъркайте и варете на умерен огън в продължение на 10 минути.

Нарежете пъстървата и я сложете на резенчета маслото и накълцан магданоза.

Подредете ориза до рибата, залейте с останалото вино и с лимонов сок и печете ястието с пъстърва около 30 минути в предварително загрята фурна, до златисто.

Сервирайте рибата с ориз със зелена салата с пролетен лук, рукола, репички.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: