Начин на приготвяне
Печена пъстърва с ориз е апетитно и здравословно ястие.
Почистете рибата, добавете солта, черния пипер и поставете в намазнена тава за печене.
Загрейте фурната до 200 градуса.
Нарежете на ситно лука, левурдата и магданоза.
Запържете лука в загретия зехтин, докато се остъкли, добавете дивия лук, след това измития ориз и продължете да пържите, като бъркате често, още няколко минути. Налейте чаша вино и вода, добавете кубчето кайма, разбъркайте и варете на умерен огън в продължение на 10 минути.
Нарежете пъстървата и я сложете на резенчета маслото и накълцан магданоза.
Подредете ориза до рибата, залейте с останалото вино и с лимонов сок и печете ястието с пъстърва около 30 минути в предварително загрята фурна, до златисто.
Сервирайте рибата с ориз със зелена салата с пролетен лук, рукола, репички.
Да ви е сладко!