Начин на приготвяне
Първо, загрявате зехтин в голям тиган и запържвате бекона, докато стане хрупкав. Извадете го върху хартия и в същата мазнина сложете лука, копъра и чесъна.
Когато омекнат добавете пресните домати и разбърквайте. Прибавете доматеното пюре и пипера и внимателно бъркайте още 2 минути. След това върнете бекона и добавете виното. Пържете още 2 минути.
Доматите от консерва нарежете на ивици и заедно със сока от консервата прибавете към останалите продукти в тигана. Сложете и бульона, водата и картофите. Сместа трябва да заври, след което намалете огъня, покрийте и оставете да къкри за около 20 минути, докато омекнат картофите.
Прибавете микса от морски дарове и покрийте съда за още 3 минути, докато се сготвят даровете. Подправете на вкус и сервирайте, като поръсите с магданоз.