Начин на приготвяне
Загряваме зехтина в тиган на умерен огън и в него лука за около 3-4 минути. Добавяме целината, чушката, чесъна, джинджифила, лютия червен пипер, сладкия червен пипер и ориза. Увеличаваме температурата. Запържваме за още 2 минути, като от време на време разбъркваме.
Загряваме зеленчуковия бульон почти до кипване и заливаме сместа с него. Разбъркваме и намаляваме котлона. Похлупваме тигана с капак и задушаваме за около 15 минути.
Добавяме доматите.
Нарязваме рибата и скаридите на малки парчета и сипваме и тях в тигана. Похлупваме отново тигана за още 5-6 минути, докато оризът поеме по- голямата част от течността, но не цялата.
Добавяме само листата (цели) на зеления лук, соевите кълнове и соса Табаско. Задушаваме вече до пълното поемане на течността.
Овкусяваме със сол и черен пипер, отместваме от котлона, похлупваме и оставяме да отлежи 10 минути преди сервиране
Коментари