Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Макаронена салата»Постна салата с макарони

Постна салата с макарони

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Постна салата с макарони
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Тази макаронена салата е истинска наслада за сетивата - вкусна, засищаща и много красиво поднесена"

Необходими Продукти

  • паста - 130 г разноцветна, италианска (без яйца)
  • маруля - 1 бр. къдрава
  • чери домати - 8 - 10 бр.
  • печурки - 5 - 6 бр. пресни
  • лимони - 1 бр.
  • тиквено семе - 2 - 3 с.л.
  • зехтин - 6 с.л. или на вкус
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните според указанията на производителя. Отцедете ги от водата и разбъркайте с малко зехтин.

Обелете шапките на печурките и ги нарежете на тънки парченца. Пънчетата няма да се използват за тази салата.

Мариновайте филираните гъби в малко зехтин, прясно изцеден лимонов сок, черен пипер и сол. Оставете да престоят, докато си подготвите останалите компоненти от салатата.

Измийте и отцедете добре къдравата маруля. Може да се използва и айсберг. Нарежете или накъсайте на едро свежите листа.

Измийте и срежете доматите чери на половинки.

В голяма купа смесете марулята, доматите, пастата (изстинала) и маринованите печурки заедно с маринатата. Доовкусете макаронената салата с още зехтин, сол и прясно изцеден сок от лимон. Разбъркайте.

Разпределете в две по-дълбочки чинии, поръсете с тиквеното семе и сервирайте.

Постната салата с макарони е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: