Начин на приготвяне
Сварете макароните според указанията на производителя. Отцедете ги от водата и разбъркайте с малко зехтин.
Обелете шапките на печурките и ги нарежете на тънки парченца. Пънчетата няма да се използват за тази салата.
Мариновайте филираните гъби в малко зехтин, прясно изцеден лимонов сок, черен пипер и сол. Оставете да престоят, докато си подготвите останалите компоненти от салатата.
Измийте и отцедете добре къдравата маруля. Може да се използва и айсберг. Нарежете или накъсайте на едро свежите листа.
Измийте и срежете доматите чери на половинки.
В голяма купа смесете марулята, доматите, пастата (изстинала) и маринованите печурки заедно с маринатата. Доовкусете макаронената салата с още зехтин, сол и прясно изцеден сок от лимон. Разбъркайте.
Разпределете в две по-дълбочки чинии, поръсете с тиквеното семе и сервирайте.
Постната салата с макарони е готова.