Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пене с магданоз и домати

Пене с магданоз и домати

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Пене с магданоз и домати1 / 2
10/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пене - 500 г
  • магданоз - 2 връзки, ситно нарязан
  • домати - 4 бр., ситно нарязани
  • чесън - 4 скилидки, счукан
  • зехтин - 6 с.л.
  • пармезан - 20 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пенето в подсолена вода според инструкциите на опаковката. След това отцедете и измийте със студена вода.

Смесете магданоза с доматите и зехтина. Разбъркайте добре. Добавете чесъна и посолете. Отново разбъркайте. Изсипете сместа в тенджера и я сложете на огъня да се задуши за няколко минути.

Прибавете отцедената паста и се гответе още 2-3 минути, докато се смесят съставките. Сервирайте пастата, поръсена с пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: