Начин на приготвяне
Започнете с приготвяне на тестото за пица.
Смесете маята със захарта и топлата вода. Оставете за 5-10 минути, докато шупне.
В голяма купа смесете брашното и солта. Добавете шупналата мая и зехтина.
Омесете меко и еластично тесто. Ако лепне, добавете малко брашно.
Покрийте тестото с кърпа и оставете да втаса за около час или докато удвои обема си.
След като тестото е готово, започнете подготовка на топинга за гарниране на пицата.
Ако използвате пресни домати, нарежете ги на тънки филийки или ги пасирайте за сос.
Нарежете чесъна на ситно.
Настържете или нарежете моцарелата.
Загрейте фурната на 160°C.
Разточете тестото на кръгла или правоъгълна форма. Поставете го върху тава, покрита с хартия за печене.
Намажете тестото със зехтин и разпределете равномерно доматения сок и ситно нарязаните домати.
Поръсете с чесън, черен пипер и сол. Добавете настърганата моцарела.
Накрая поръсете обилно с настърган кашкавал. Поръсете с чубрица.
Изпечете веджи пицата за около 15-20 минути, докато тестото стане златисто, а сиренето и кашкавала се разтопят.
След изваждане от фурната, поръсете пицата с пресен магданоз и украсете с няколко резена домат.
Нарежете на парчета и сервирайте топла ароматната пица с домати и магданоз. Приятен апетит!
Вижте още съвети за приготвяне на вкусна домашна пица и как да претоплим пицата от снощи.