Начин на приготвяне
Омесваме каймата със сол, черен пипер и чубрица и оформяме не много големи кюфтенца. Нарязваме лука и морковите на кръгчета или полукръгчета. Слагаме олио в тенджера с дълбоко дъно (за да не загори) и запържваме лука и морковите.
Добавяме около 1 чаша вода, разбъркваме и добавяме картофите, нарязани на средно големи кубчета. Запържваме и тях за около 3-4 минути и доливаме вода, колкото да покрие картофите. Слагаме капак и оставяме да къкри до готовност на картофите, като разбъркваме от време на време.
Когато картофите са готови, добавяме кюфтенцата едно по едно и когато са готови, слагаме и доматения сос. След 10 минути от както е добавен доматеният сос, слагаме граха, сол на вкус, чубрицата, черния и червения пипер.
По желание се сервира с нарязан на ситно магданоз.