Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кюфтета»Соеви кюфтета по чирпански

Соеви кюфтета по чирпански

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7845k1k4k11
Соеви кюфтета по чирпански
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
15/04/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Любимите кюфтета по чирпански, само че във веган вариант - да, страшно вкусни са"

Необходими Продукти

  • Кюфтета
  • соева кайма - 60 г
  • сварен ориз - ¼ ч.ч.
  • пармезан - 2 с.л.
  • овесено брашно - 5 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • кимион
  • чубрица
  • черен пипер
  • лук - на прах
  • магданоз - сушен
  • яйцa - 1 бр.
  • Сос
  • чушки - по желание
  • лук - малка глава
  • чесън - 1 скилидка
  • картофи - 1 голям
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • захар - ½ ч.л.
  • олио
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Соевата кайма се накисва с гореща вода. Когато е готова, се смесва със сварения ориз, пармезана, овесеното брашно (може да се направи домашно такова от овесени ядки, смлени в кафемелачка), наситнения чесън, подправките и 1 яйце.

Всичко се смесва добре и се оформят кюфтенца - стават около 10 броя.

Кюфтенцата се изпичат на 180 °C за 10-15 минути.

Лукът и чушката се режат на дребно, картофите - на кубчета, а чесънът се наситнява.

Лукът и чушката се запържват в сгорещено олио, а след това се добавят и картофите, и чесънът.

Доматеното пюре се размива с 1 ч.ч. вода и се излива към зеленчуците.

Овкусява се с подправките. След завиране се оставя на слаб огън до готовност на зеленчуците.

Брашното се размива с малко вода и кашичката се налива на тънка струя при постоянно разбъркване, докато се сгъсти сосът за кюфтетата по чирпански.

Овкусява се с малко наситнен магданоз, прибавят се соевите кюфтета и се оставя за още 2-3 минути, докато поемат всички вкусове.

Соеви кюфтета по чирпански хапнете с любимия си хляб :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: