Начин на приготвяне
Замесете каймата много добре с останалите подправки за нея и я оставете настрани.
В тава налейте олио и запържете последователно леко ситно нарязани морковите на шайби, картофите, нарязани на по-едри парчета, пиперките - на ивици и прибавете смлените домати, варите за около 5 минути и премахнете тавата от огъня.
В тенджера налейте 1.5 литър вода и дафинов лист 1 бр., оставете да заври на силен огън. Оформете кюфтета от каймата, оваляйте ги обилно в брашно и ги пуснете едно по едно във врящата вода, оставете да поврат около 20 минути.
Извадете кюфтетата с решетъчна лъжица и ги подредете в тавата равномерно върху соса. Залейте кюфтетата по чирпански с бульона им, поръсете със сол на вкус, чубрица и черен пипер на вкус, поставете ястието във предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до готовност на картофите.
Извадете тавата с готовото ястие и поръсете със ситно нарязан магданоз.
Ако обичаш кюфтета, опитай и другите ни изпитани рецепти за кюфтета с доматен сос, кюфтета с бял сос или тези неотразими кюфтета по цариградски.
Коментари
Така да попитам за всеки случай в каймата Илия в соса
За първи път ще ги приготвям
Благодаря предварително