Начин на приготвяне
Измийте айсберга, отцедете добре листата и накъсайте в голяма купа.
Почистете пресния лук и измийте чери доматките.
Накълцайте лука и разполовете чертата. Сложете ги при айсберга в купата. Овкусете със сол от лимон, сол, зехтин и балсамов оцет.
Отцедете рибата тон.
Може да си мариновате сами рибките гаврос или да използвате такива от консерва.
Тъй като трудно се намират, аз си ги мариновам сама като ги почиствам, разделям на филенца и оставям да престоят в смес от вода, оцет и сол за няколко часа или докато побелеят.
После ги покривам със зехтин и така могат да се съхраняват за дълго време и винаги да са под ръка за направата на тази вкусна рибна салата.
Разпределете зеленчуците от купата в две порционни чинии за салата (или повече, зависи колко големи порции искате). Сложете отгоре рибата тон и маринования гаврос.
По желание може да поръсите рибна салата с айсберг и чери домати със сурово тиквено семе.
Добър апетит!