Предястие от мариновани зеленчуци

ИларияИлария
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
05/05/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо935
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, изпечете на грил чушките, докато почернеят, след което ги сложете в найлонова торбичка и когато изстинат ги обелете и махнете семките. Нарежете чушките на ивици и ги разбъркайте с чесъна и босилека.

Добавете сол на вкус, залейте със зехтин и ги оставете да се мариноват за 3-4 часа, като разбърквате от време на време. Преди да поднесете гарнирайте с още босилек.

Гъбите нарежете на големи колелца. Зехтинът загрявате в тиган и добавяте чесъна, розмарина и виното. Когато заврат, намалете огъня и ги оставете да къкрят за 3 минути. Подправете на вкус и добавете гъбите.

Разбъркайте добре и оставете ястието да изстине, като разбърквате от време на време. Покрийте съда и оставете гъбите в маринатата за една нощ. Поднесете на стайна температура, гарнирани с допълнителния розмарин.

За приготвянето на маслините, сложете натрошената чушка с лимоновата кора в купичка заедно със зехтина. Затопляте за около 3 минути, след което слагате маслините и топлите за още минута. Изсипете ги в друг съд и ги оставете да престоят една нощ. Поднесете маслините с магданоз и лимоново резенче.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар