Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от броколи с кокосово брашно

Пастет от броколи с кокосово брашно

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Пастет от броколи с кокосово брашно
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
14/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Поднесете пастета от броколи с кокосово брашно поръсен с хубав зехтин, гарнирайте с препечени филийки и хапвайте с удоволствие. Много е вкусно!"

Необходими Продукти

  • броколи - 350 г заедно с дръжката
  • кокосово брашно - 20 г
  • лимони - 1 бр. среден
  • чесън - 1 голяма скилидка
  • зехтин - 40 мл + за поръсване при сервиране
  • крема сирене - 60 г
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този зеленчуков пастет може да се направи както с цели броколи, така и само с кочанчетата на зеленчука.

Например аз събирам 3-4, когато приготвям някакво ястие с броколи и вместо да изхвърлям тази част на така полезния зеленчук, я правя на пастет.

Ако дръжките на броколите са стари и по-дебели, задължително ги обелвам от външния слой, който е по-твърд и може да има жили. Сварявам в леко подсолена вода, хубаво трябва да омекнат.

Ако правите пастета само от розичките на броколите, то те ще се сварят много по- бързо от долната част.

Отцедете от водата и прехвърлете зеленчука в блендер. Сипете зехтина, кокосовото брашно, сол и сокът на един средно голям лимон. Обичам да ми е киселко, но вие може да си сложите на вкус.

Добавете обелената скилидка чесън и пюрирайте. Според получената гъстота може да прецените дали да добавите още крема сирене или зехтин, за да разредите.

Поднесете пастета от броколи с кокосово брашно поръсен с хубав зехтин, гарнирайте с препечени филийки и хапвайте с удоволствие. Много е вкусно.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: