Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Салата от октопод по средиземноморски

Салата от октопод по средиземноморски

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Салата от октопод по средиземноморски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • октопод - 900 г малък
  • зехтин - 175 мл
  • оцет - 30 мл
  • магданоз - 2 с.л.
  • маслини - 12 бр. зелени
  • лук - 2 бр. дребен
  • червен лук - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • кориандър - няколко стръка за декорация
  • маруля - 8 - 12 листа
  • лимон - резенчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете почистения октопод в подсолена вода за 20-25 минути, докато омекне. Ако го преварите, ще стане жилав. Прецедетe го и го оставете да изстине напълно, след което го покрийте и го оставете в да се охлади още 45 минути.

След това изрежете пипалата от тялото и ги нарежете на еднакви парченца, като режете през твърдата част на пипалата и следвате посоката на вендузите.

В отделна купа смесвате зехтина и оцета. След това към тях добавете подправките, маслините, лука, октопода и червения лук. Подправете на вкус и разбъркайте добре.

Поднесете октопода върху легло от маруля и гарнирайте с резенчета лимон и кориандър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: