Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Ориз по средиземноморски

Ориз по средиземноморски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Ориз по средиземноморски1 / 2
27/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Знаем, че ще ви изкушим, нали затова ви показваме рецептата"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • зехтин - 50 мл
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • лук - 2 - 3 стръка зелен
  • сушени домати - 1 бурканче с маринатата им
  • маслини - 1 ч.ч. обезкостени
  • миди - 400 - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • къри - 1/2 ч.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • пармезан - 60 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте малко зехтин в дълбок съд. Сложете почистените миди вътре и ги оставете докато леко се отворят. Добавете скълцания чесън и след малко долейте виното. Оставете мидите да се задушват до готовност. След това ги извадете с решетъчна лъжица и махнете черупките. Долейте чаша вода в съда от мидите и деглазирайте за кратко. Запазете бульона.

В друг широк тиган загрейте още зехтин и запържете скълцания лук. Добавете маслините, сушените домати и ориза. Разбъркайте за кратко, добавете мидите и долейте бульона от варенето им.

Оставете оризът да се готви, докато поеме течността и доливайте по малко, докато напълно уври. Бъркайте, за да не загори. Накрая овкусете ориза по средиземноморски със сол, къри и черен пипер. Поднесете порция от ориза с настърган пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Невена
Невена
Рецептата е много добра! Поздравления!
01.07.2013 12:20