Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия по средиземноморски

Скумрия по средиземноморски

Скумрия по средиземноморски
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 - 3 бр.
  • лимони - 2 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • розмарин - 1 - 2 клончета
  • риган - 3 - 4 щипки
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме 2-3 средно едри скумрии (рецептата също така може да се изпълни и с пъстърва), почистваме ги, ако не са изчистени предварително в магазина.

Всяка скумрия се поставя върху лист алуминиево фолио, достатъчно голямо, за да може след това да се завие всяка риба поотделно в отделен лист, без да могат соковете и да изтекат.

Така поставените риби се пълнят по дължина с 3-4 резенчета лимон, 2 разполовени скилидки чесън, половин клонче розмарин, щипка риган и щипка сол.

След като сме ги напълнили, заливаме със зехтин рибата отвътре и отвън и внимателно ги завиваме поотделно. Така опакованите скумрии поставяме в тава и печем около 45 минути на 220 градуса във фурната.

След като са готови, отвиваме от фолиото и готово. Рецептата си пасва идеално с картофена салата. Бон апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: