Малинова шарлота

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
15/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • малини - 750 г
  • желатин - 20 г
  • вода - 100 мл минерална
  • захар - 7 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л. есенция
  • кисело мляко - 300 г отцедено
  • сметана - 400 мл течна
  • бишкоти - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наредете бишкотите на дъното на форма за торта и по стените вертикално.

Накиснете желатина в 5-6 с.л. вода и изчакайте да набъбне. Загрейте минералната вода и прибавете захарта. Разтворете желатина в сиропа.

Пасирайте 500 г малини и прецедете пюрето, за да отстраните семките.

Съберете сиропа с малиновото пюре. Сипете вътре киселото мляко и ванилията и разбъркайте добре. Разбъркайте добре и оставете настрани. Когато сместа започне да се желира, добавете разбитата сметана.

Декорирайте тортата с останалите малини и я сложете в хладилника, докато стане време за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
40
31
21
10
Дай твоята оценка: