Разкошна малинова шарлота

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Разкошна малинова шарлота1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10 парчета
"Най-обичаната в цял свят торта в приятен малинов вариант"

Необходими Продукти

  • сметана - 350 г крем фреш
  • малини - 450 г
  • желатин - 5 листа или 2 и 1/2 с.л. на гранули
  • вода - 250 мл (за желатина)
  • ванилия - 1 шушулка
  • прясно мляко - 250 мл
  • сол - 1 щипка
  • захар - 4 с.л.
  • яйца - 4 жълтъка
  • масло - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • бишкоти - около 21 бр.
  • за соса
  • малини - 400 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • ликьор - 200 мл малинов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Охладете крем фреша в хладилника и измийте и отцедете в гевгир малините. Накиснете желатина в студената вода. Разполовете ваниловата шушулка, остържете вътрешността с нож и пуснете семките и шушулките във вече сложеното да се загрява мляко в съд на котлона. Добавете захарта и щипка сол и кипнете млякото. След това махнете шушулките.

Разбийте яйцата и постепенно доливайте млякото към тях. Върнете крема на котлона и бъркайте, докато се посгъсти, но без да завира. Изцедете желатина от водата и го разбъркайте към топлия крем, за да се разтопи и оставете да изстине напълно. Охладете в хладилника.

Намажете стените и дъното на форма със снемащи се стени с масло и поръсете със захар. Подредете по стените вертикално бишкотите, като заделите 1 от тях.

Разбийте крем фреша, разбийте яйчения крем и ги смесете постепенно по малко, докато кремът се хомогенизира. Сипете 1/3 от сместа в тавичката. Подредете ред малини, след това ред крем, пак малини и завършете с крема. Поръсете с едната заделена и натрошена бишкотка, покрийте над трохите с фолио и оставете в хладилник поне 6 часа или за 1 нощ.

За малиновия сос измийте и отцедете малините. Отделете около 20 бр. за декорация. Останалите претрийте през сито и смесете с пудрата захар пюрето, лимоновия сок и ликьора от малини. Разбийте сместа с пасатор или кухненски робот.

За да извадите шарлотата от формата, потопете я за секунди в гореща вода, махнете стените и сложете сладкиша в поднос. Украсете с малините. Поднесете малиновата шарлота нарязана на парчета и залята с плодовия сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
30
21
10
Дай твоята оценка: