Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Лучена супа»Лучена супа с лимонов сок

Лучена супа с лимонов сок

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Лучена супа с лимонов сок2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Няколко капки лимон и хрупкави крутони - това е тайната на вкусната лучен супа"

Необходими Продукти

  • лук - 4 глави, нарязани тънко
  • масло - 50 г, нискомаслено
  • прясно мляко - 450 мл
  • бульон - 450 мл, зеленчуков
  • жълтъци - 2 бр.
  • лимонов сок - 1/2 ч.л., прясно изцеден
  • хляб - 2 филии, на кубчета
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 200 градуса. В претопеното масло се задушава лукът за 10 мин. или докато омекне. Прибавя се бульонът, поръсва се със солта и черния пипер. Оставя се да къкри около 30 мин. Прибавя се млякото.

Жълтъците се разбиват с лимоновия сок и им се прибавят 2 черпака от супата. Разбърква се добре, след което жълтъците се прибавят към супата.

Оставя се на котлона, като не бива да се допуска супата да заври.

За крутоните: Хлебните кубчета се пекат 10 мин. или докато придобият кафяв цвят. При сервиране супата се поръсва с крутоните.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: