Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със солта и захарта, след което се добавя млякото.
Следват лимоновият сок и ванилията. Постепенно започва да се добавя брашното, което е предварително пресято.
Разбърква се постоянно, за да не останат бучки. Аз разбивах с пасатор с накрайник бъркалка за миксер.
След като сместа е готова, тиган с незалепващо покритие се зягрява на котлона и се капват няколко капки олио.
Слага се по 1 черпак от сместа и се пече по 1-2 минути от всяка страна.
Така се процедира, докато сместа свърши. Между всяка пухкава палачинка се слага парченце масло.
Накрая се поднасят топли, намазани със сладко от череши или такова по избор и се поръсват с пудра захар.
Изключително вкусни!
Да ви е сладко с моите палачинки с лимонов сок!