Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Солено Руло»Руло Стефани с пюре от сладък картоф

Руло Стефани с пюре от сладък картоф

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Руло Стефани с пюре от сладък картоф
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
19/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Да, определено ви се иска едно сочно руло Стефани за обяд Това тук си има и вкусна компания от пюре от сладък картоф"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • червени камби - 1 бр.
  • заешка кайма - 600 г смес със свинско
  • сладки картофи - 2 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • сминдух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и морковът се измиват. Морковът се нарязва на две през средата. Слагат се в малка тенджерка и се заливат с вода. Слагат се на котлона и се варят 10 минути след завирането на водата.

Морковът може да се вари и по-малко. Следи се и се изважда според желаната му хрупкавост. Яйцата се отцеждат и се оставят да се охладят.

Подготвя се стреч фолио или се разтваря найлоново пликче, върху което се разстила каймата и се оформя соленото руло.

Върху найлончето се слага малко олио. Каймата се разстила равномерно в правоъгълна форма. Морковът се обелва и нарязва на пръчици. Нарежда се по средата на блата от кайма по цялата му дължина.

Яйцата се обелват и нарязват на 6 парчета и също се разпределят по дължината. Червената камба се измива и почиства от семките. Нарязва се на лентички и се нарежда по същия начин.

Подготвя се намазнена караванка. С помощта на найлончето се завива рулото, като трябва хубаво да се затвори от всички страни и да не излиза от пълнежа на рулото Стефани.

Прехвърля се внимателно в караванката. Поръсва се с малко сминдух и се пече във фурната до готовност.

За пюрето от сладък картоф се обелват двата вида картофи. Измиват се. Нарязват се на едри парчета, за да се сварят по-бързо. Заливат се с вода и се варят до готовност. Отцеждат се.

Още докато са горещи, се добавя маслото. Овкусява се със сол и черен пипер. Добавя се прясното мляко и се намачква с ръчна преса за картофи. Намачква се до получаване на гладко пюре.

Рулото Стефани се сервира, като се нарязва на филийки, добавя се от пюрето от сладък картоф и се залива с малко от мазнината, отделила се при печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: