Начин на приготвяне
Яйцата и морковът се измиват. Морковът се нарязва на две през средата. Слагат се в малка тенджерка и се заливат с вода. Слагат се на котлона и се варят 10 минути след завирането на водата.
Морковът може да се вари и по-малко. Следи се и се изважда според желаната му хрупкавост. Яйцата се отцеждат и се оставят да се охладят.
Подготвя се стреч фолио или се разтваря найлоново пликче, върху което се разстила каймата и се оформя соленото руло.
Върху найлончето се слага малко олио. Каймата се разстила равномерно в правоъгълна форма. Морковът се обелва и нарязва на пръчици. Нарежда се по средата на блата от кайма по цялата му дължина.
Яйцата се обелват и нарязват на 6 парчета и също се разпределят по дължината. Червената камба се измива и почиства от семките. Нарязва се на лентички и се нарежда по същия начин.
Подготвя се намазнена караванка. С помощта на найлончето се завива рулото, като трябва хубаво да се затвори от всички страни и да не излиза от пълнежа на рулото Стефани.
Прехвърля се внимателно в караванката. Поръсва се с малко сминдух и се пече във фурната до готовност.
За пюрето от сладък картоф се обелват двата вида картофи. Измиват се. Нарязват се на едри парчета, за да се сварят по-бързо. Заливат се с вода и се варят до готовност. Отцеждат се.
Още докато са горещи, се добавя маслото. Овкусява се със сол и черен пипер. Добавя се прясното мляко и се намачква с ръчна преса за картофи. Намачква се до получаване на гладко пюре.
Рулото Стефани се сервира, като се нарязва на филийки, добавя се от пюрето от сладък картоф и се залива с малко от мазнината, отделила се при печенето.