Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Веган мъфини с брашно от рожков

Веган мъфини с брашно от рожков

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Веган мъфини с брашно от рожков
Снимка: Людмила
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Тези кексчета са идеална алтернатива за хора, които не консумират глутен и животински продукти"

Необходими Продукти

  • сладко - 130 г по избор
  • вода - 130 мл
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • брашно от рожков - 2 с.л.
  • кафява тръстикова захар - 2 с.л.
  • кокосово брашно - 100 грама
  • кокосово масло - 2 - 3 с.л. течно
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сладкото се разтваря във водата, прибавят се двете лъжици захар и бакпулверът. Разбива се с телена бъркалка.

Слагаме две супени лъжици брашно от рожков. Бъркаме. Следват кокосовото масло и брашното.

Получава се доста гъсто тесто, което се разпределя в шест формички за мъфини, които предварително сме намазали с кокосово масло или сме сложили от хартийките, които не залепват.

Печем на умерена фурна 180 градуса до готовност около 20-25 мин.

Готовите мъфини поръсваме с малко пудра захар.

Тъй като са безглутенови, а и без яйца, няма слепващ агент, кексчетата са ронливи, но уверявам ви, невероятно вкусни, брашното от рожков има сладък вкус и затова само две лъжици захар са достатъчни, за да се получи наистина много вкусно кексче.

Веган мъфините с брашно от рожков са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: