Начин на приготвяне
Предизвикателство за всеки кулинар е да се справи с веган десертите. Да сътвориш нещо вкусно, без яйца, масло, мед...
Първоначално и на мен ми се струваше невъзможно почти. Но вече почти година имам веган вкъщи и свикнах да приготвям редица ястия и десерти във веган вариант.
Тези бонбони са изключително вкусни, това е очевидно от съставките, нали?
Тиквата е печена на кубчета и звездно с фурмите без костилки и тахана аз пасирах, за да се получи гладка смес. След това прибавих ситно смлени орехи, може и други ядки, брашното от рожков, кленов сироп и разбърках вече с вилица добре.
След това сложих стрити на прах няколко обикновени бисквити без мляко и масло, да уплътня сместа, вие ще прецените дали са нужни, но поне една или две със сигурност ще ви трябват заради тиквата и кленовия сироп в сместа.
Оформих топчета с мазни ръце и ги овалях веган бонбони с рожков в кокосови стърготини и натурално какао.
Изключително вкусни веган бонбони.