Веган бонбони с рожков

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Веган бонбони с рожков
Снимка: Людмила
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Предизвикателство за всеки кулинар е да се справи с веган десертите. Да сътвориш нещо вкусно, без яйца, масло, мед - ето идея с тези веган бонбони с рожков"

Необходими Продукти

  • печена тиква - 1 ч.ч. намачкана
  • орехи - 1/3 ч.ч. ситно смлени
  • фурми - 6 бр.
  • фъстъчен тахан - 2 с.л.
  • какаово масло - 1 с.л. или друго
  • кленов сироп - 2 с.л. на вкус
  • брашно от рожков - 3 с.л.
  • обикновени бисквити - 2 или 3 бр. без мляко и масло
  • кокосови стърготини - за овалване
  • какао - за овалване натурално
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предизвикателство за всеки кулинар е да се справи с веган десертите. Да сътвориш нещо вкусно, без яйца, масло, мед...

Първоначално и на мен ми се струваше невъзможно почти. Но вече почти година имам веган вкъщи и свикнах да приготвям редица ястия и десерти във веган вариант.

Тези бонбони са изключително вкусни, това е очевидно от съставките, нали?

Тиквата е печена на кубчета и звездно с фурмите без костилки и тахана аз пасирах, за да се получи гладка смес. След това прибавих ситно смлени орехи, може и други ядки, брашното от рожков, кленов сироп и разбърках вече с вилица добре.

След това сложих стрити на прах няколко обикновени бисквити без мляко и масло, да уплътня сместа, вие ще прецените дали са нужни, но поне една или две със сигурност ще ви трябват заради тиквата и кленовия сироп в сместа.

Оформих топчета с мазни ръце и ги овалях веган бонбони с рожков в кокосови стърготини и натурално какао.

Изключително вкусни веган бонбони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: