Чушки с ориз

ioanaioana
Новак
53433
Чушки с ориз5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • чушки - 10 - 12 броя за пълнене
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • кайма - 1 пакет /500 г/
  • червен пипер
  • сол - 1 с.л.
  • ориз - 1 купичка
  • вода - 1 ч.ч. за сместа и отделно още за печенето
  • магданоз
  • чубрица
  • брашно - за чушките
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се нарязват на ситно и се запържват, като се добавя сол на вкус. Като се запържат, се добавя каймата, като се надробява на ситно. След това се добавя оризът, червеният пипер и водата.

Като оризът попие малко от водата, се добавя магданозът и е готова сместа за пълнене.

Чушките се измиват, изтърбушват се и се подреждат в тава. В чушките се слага около 3-4 ч.л. от сместа, което зависи от големината на чушките, и се потапя отворът им в брашното.

Напълнените чушки се слагат в тавата и се добавя вода до половината и малко отгоре. Отгоре се поръсва с чубрица и се пече за 45 мин. на 190 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: