Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница Мини-охлювчета

Баница Мини-охлювчета

редакция:
Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Баница Мини-охлювчета3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"При баниците важи с пълна правилото - колкото повече, толкова по-добре"

Необходими Продукти

  • кори - финни 400 г.
  • масло - 60 гр.
  • сирене - 200 гр.
  • газирана вода - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите за баница се групират по 4. Всяка се маже с разтопено масло и се слагат една върху друга.

Върху четвъртата се слага сирене откъм късата страна и се навива на руло. Нарязва се на филийки с дебелина 2 см.

Подреждат се в намазнена тава (малка 25 см) с разреза нагоре. Яйцата се разбиват с газираната вода и се залива баницата.

Слага се в студена фурна. Пече се баницата на 220 С до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
44
32
20
10
Дай твоята оценка: