Начин на приготвяне
В купа сипваме водата и слагаме маята и захарта, след което почваме да прибавяме солта и брашното. Замесваме меко тесто, което оставяме да втаса за 20-30 минути.
През това време в тиган нарязваме лука и в малко олио го запържваме. Щом е готов лукът, прибавяме каймата, черния пипер и солта и пържим, докато се изпържи и каймата. Готовата плънка оставяме да изстине.
Тестото го делим на 4 топки и всяка една разточваме и поръсваме с по-малко плънка, навиваме и режем, както се реже руло (правим си охлювчетата) и ти слагаме да ги печем.
Готовите ги изваждаме и нареждаме в чинии и заливаме с вече разбитото кисело мляко с водата и настъргания чесън в него. Оставяме ги за 2-3 часа в хладилник, за да омекнат.