Охлювчета с локум

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497524k
Охлювчета с локум1 / 2
22/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • мая - 1 кубче
  • захар - 7 с.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • локум - 2 кутии цветен
  • масло - 120 г (може и маргарин)
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете млякото и разтворете в него маята заедно с 3 с.л. захар и 5-6 с.л. брашно. Разбъркайте добре и оставете закваската да втаса.

Останалото брашно се пресява и се смесва с 80 г омекнало масло, 1 щипка сол, останалата захар и две предварително разбити яйца. Добавя се закваската и продуктите се объркват до получаването на меко тесто.

Тестото се къса на топки. Всяка топка се разточва на тънка кората. Кората се намазва обилно с масло и се нарязва на ленти. В средата на всяка лента слагаме по малко парченце локум и навиваме на охлюв. Намазваме обилно с разбито яйце и печем около 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка: