Начин на приготвяне
В прясното мляко размивам маята. Хубаво е да е топличко млякото, а маята предварително да сме я изкарали да се стопли на стайна температура. Разбивам яйцето.
Прибавям размекналата мас или олио, щипката сол. После брашното постепенно. Брашното предварително сме пресяли, защото така се получава по-добре. Замесвам тесто на набрашнен плот.
Точим кората с дебелина 5 мм. Режем я с нож или с къдраво ножче на ленти с размери 3 см на 10 см. Във всяка лента слагаме обезкостена маслинка и навиваме като охлюв.
Маслините могат да са зелени, черни, или такива с чушка. Редим ги в тава, застлана с хартия за печене. Поръсваме със сусам и печем на 180 градуса в предварително загрята фурна. Стават ефектни и вкусни. Да ви е сладко!
Коментари