Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Унгарска торта Кремеш

Унгарска торта Кремеш

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Унгарска торта Кремеш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 кг
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 12 бр. (жълтъци)
  • захар - 500 г
  • брашно - 80 г
  • ванилия - 1 бр.
  • масло - 200 г
  • пудра захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутертестото се разделя на две и се изпичат две големи кори. Вари се крем на водна баня, като се смесва брашното, захарта и ванилията.

Към тази смес се добавят разбитите в млякото жълтъци. Кремът се вари до сгъстяване, като непрекъснато се бърка. След като поизстине, но все още е топъл, се добавя омекналото масло.

Всичко се смесва. Върху едната кора се разпределя кремът. Върху крема се слагат нарязаните на квадрати парчета от другата кора, за да е по-лесно рязането на тортата. Отгоре се поръсва с пудра захар и може да се сервира веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
30
21
10
Дай твоята оценка: