Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата Цезар»Пилешка салата с айсберг и аншоа

Пилешка салата с айсберг и аншоа

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пилешка салата с айсберг и аншоа
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
43 мин.
Порции
3
"Разбъркайте всички продукти със соса и поднесете бързата у вкусна салата с пиле а ла Салата Цезар."

Необходими Продукти

  • айсберг - 1 бр. (среден или малък)
  • пилешки гърди - 1 и 1/2 бр. (по - големи)
  • аншоа - 7 филенца
  • чери домати - 15 бр. Кумато
  • За сос
  • майонеза - 5 с.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • сок от лимон - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешките гърди до омекване. За да не стават сухи, препоръчвам да ги направите с техниката на поширането - във вода с малко сол, която не трябва да ври на силен огън, за да се сготви месото по-бавно, но да остане сочно и меко.

Извадете пилешкото и го оставете да изстива, докато си приготвите другите продукти за салатата с пиле.

Измийте айсберга и го нарежете на тънки ленти. Почистете и разполовете чери доматчета и накълцайте филетата аншоа.

Може да сложите толкова, колкото ви харесва.

В купичка смесете продуктите за соса или така наречен кремообразен дресинг за салата.

Нарежете изстиналото пилешко филе на едри кубчета и сложете при всичко останало. Разбъркайте всички продукти със соса и поднесете бързата у вкусна салата с пиле - а ла Салата Цезар.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: