Начин на приготвяне
В дълбока купа поставяме захарта и брашното, който са по 1 с.л., и маята.
Към тях добавяме млякото и разбиваме леко, като покриваме с кърпа и оставяме да шупне маята.
Вземаме си друга купа добавяме яйцата, захарта, ванилията, маслото, което е 1/2 от общото и подсладителя.
Всичко това разбиваме добре с бъркалка.
Пресяваме си брашно, като 50 г оставяме на страна и ще ги добавим после.
Към брашното изсипваме вече шупналата мая, яйчената смес и настърганата кора.
Разбъркваме добре с шпатула, след това добавяме другите 50 г брашно.
Прехвърляме тестото на плота и започваме да месим.
По време на месенето си добавяме останалото масло, като разстиламе самото тесто, мажем и захлупваме няколко пъти.
Това го правим така, докато се усвои мазнината.
Самото масло си до добавяме на 4-5 пъти.
Тесто е готово, слагаме го в купа или съд, завиваме плътно с нещо и оставяме да втаса.
Вадим втасалото тесто и го премесваме, като от него си късаме по около 80 г.
Разпределили сме си козуначеното тесто на топчета с по 80 г всяко едно от тях.
Вземаме всяко едно топче и започваме да разстиламе с ръце.
Оформяме дълъг и тесен правоъгълник, на който поставяме плънката по дължина.
Плънката може да е всякаква, зависи от вашият вкус.
Завиваме краищата и оформяте дълъг фитил, след което го разделяме на две.
Усукваме всяка част част после събираме горните краища на двата фитила и ги сплитаме.
След като сме сги сплели, завиваме на охлювче козуначения мъфин.
Вземаме си купичките за крем карамела, аз ползвах тях, намазваме ги с масло и поставяме козуначетата.
Оставяме на страна да втасат.
След като са добре втасали, намазваме с белтъка и поръсваме със захарта.
Аз поставих отгоре на домашните козунаци и орехови ядки.
Нареждаме купичките в тава, поставяме в печката и печем пухкави козуначени мъфини на конци на 160 °C до готовност.