Агнешко в сос от нар

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Агнешко в сос от нар1 / 2
30/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
260 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • нар - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • мента - 2 с.л. (нарязана)
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - ¼ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половината зърна от нар се намачкват леко до отделянето на сок. В месото се правят разрези и се запълват със зърната от нар заедно със сока. Месото се поръсва със сол, черен пипер и намачкана мента.

Напръсква се с лимонов сок и се залива с вино. Покрива се с капак и се маринова 1 час, като няколко пъти се върти. След това се пече на 250 градуса до златиста коричка. След това се намалява фурната до 170 градуса, в тавата се излива маринатата и останалия сок от нара.

Тавата се покрива с фолио и месото се задушава около 2 часа, като от време на време се полива със соса от печенето. След това месото се обезкостява и се сервира заедно със соса от печенето и се поръсва с останалите зърна от нар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: