Начин на приготвяне
Измийте и подсушете добре агнешкото месо. Може да го изпечете както цяло, така и нарязано на порционни парчета.
Поръсете със сол и втрийте с ръце.
Смесете мекото масло с червения и черния пипер. Разбъркайте добре и с тази смес намажете месото.
Покрийте със стреч фолио и оставете в хладилник за 30 минути.
Нарежете лука и джоджена на дребно. Сложете ги на дъното на тава и върху тях наредете месото. Полейте с една чаша вода и сложете алуминиево фолио.
Печете в загряна фурна на 200 градуса за около 3 часа, до готовност на месото.
10 минути преди да извадите печеното агнешко от фурната, махнете фолиото и върнете отново, за да се образува препечена коричка.
Поднесете печеното агнешко с прясна зелена салата.
Добър апетит!