Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Печено агнешко във фурна с фолио

Печено агнешко във фурна с фолио

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Печено агнешко във фурна с фолио1 / 3
06/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
190 мин.
Порции
6
"Като гледаме това агнешко, не знаем за печената коричка ли да мечтаем, за гарнитурата към него ли..."

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 2 кг (плешка)
  • лук - 1 връзка (пресен)
  • джоджен - 3 - 4 стръка (пресен)
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 50 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете добре агнешкото месо. Може да го изпечете както цяло, така и нарязано на порционни парчета.

Поръсете със сол и втрийте с ръце.

Смесете мекото масло с червения и черния пипер. Разбъркайте добре и с тази смес намажете месото.

Покрийте със стреч фолио и оставете в хладилник за 30 минути.

Нарежете лука и джоджена на дребно. Сложете ги на дъното на тава и върху тях наредете месото. Полейте с една чаша вода и сложете алуминиево фолио.

Печете в загряна фурна на 200 градуса за около 3 часа, до готовност на месото.

10 минути преди да извадите печеното агнешко от фурната, махнете фолиото и върнете отново, за да се образува препечена коричка.

Поднесете печеното агнешко с прясна зелена салата.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: