Начин на приготвяне
Начукайте леко пилешкото и го поръсете със сол и черен пипер.
Смесете соевия сос, сока от нар, червеното вино с меда и листата от салвия.
Разбъркайте и накиснете в маринатата пилешкото. Оставете го да престои в затворен съд за 40 минути в хладилник.
След това отцедете пилешките пържоли и загрейте грил тиган. Подмазнете го и изпечете на него пилешкото.
Успоредно с това прецедете маринатата в съд на котлона и я оставете да ври, докато се редуцира с 1/3.
Овкусете при нужда с малко сол и черен пипер. По желание може да сгъстите соса с 1 ч.л. нишесте, размито в малко вода.
Поднесете пилешките пържоли поляни със соса от нар. За гарнитура може да поднесете сварени и овкусен ориз.