Начин на приготвяне
Картофите се измиват много добре и се нареждат в дълбока тенджера. Не се белят.
Прибавя се сол 1 ч.л. и се заливат с вода.
Картофите се сваряват много добре, след което се свалят от котлона.
Водата се излива, като не се заливат със студена вода, т.к. картофите ще стегнат.
Оставят се да изстинат, след което се обелват.
Нарязват се на дребно в купа, в която ще се разбърква салата.
В отделна купа се слага майонезата.
Прибавя се брашното от чесън, горчицата и солта.
Разбърква се много добре.
Киселите краставички се почистват и се нарязват на ситно.
В купата с картофи се изсипва майонезата, нарязаните кисели краставички и подправката Средиземноморски билки.
Картофената салата се разбърква много добре, след което се оставя 30 мин в хладилник, за да стегне.
Сервира се картофена салата с майонеза и горчица украсена с нарязани на шайби маслини без костилки.