Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли със соев сос, горчица и картофена салата

Свински пържоли със соев сос, горчица и картофена салата

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Свински пържоли със соев сос, горчица и картофена салата
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
140 мин.
Порции
12
"Перфектното меню за вашите гости - сочна вратна пържола гарнирана с вкусна картофена салата!"

Необходими Продукти

  • свински вратни пържоли - 12 бр.
  • За марината
  • горчица - 2 с.л.
  • соев сос - 5 с.л.
  • вино - 500 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 50 мл
  • лимон - 2 бр.
  • чубрица - 3 ч.л.
  • За салатата
  • картофи - 2 кг
  • кисели краставички - 500 г
  • праз - 3 стръка
  • лимони - 2 бр.
  • олио - 100 мл
  • сол - 1 с.л. + 1 с.л. за варене на картофите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските вратни пържоли се измиват много добре и се оставят да се подсушат върху домакинска хартия. Не се начукват.

Виното се изсипва в купа, в която ще се разбърква маринатата.

Чесънът се обелва и нарязва на шайби.

Лимоните се изцеждат.

В купата с виното се прибавя горчицата, соевият сос, нарязаният чесън, изцеденият лимонов сок, олиото и чубрицата.

Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.

В дълбока тенджера се нареждат един ред пържоли, след което се заливан с част от марината.

Отгоре се нарежда втори ред пържоли, които пак се заливат с марината и така докато всички пържоли се наредят в тенджерата.

Най-накрая се заливат с останалата марината.

Пържолите се оставят да престоят 24 часа в хладилник.

Картофите се измиват и се слагат в тенджера със студена вода.

Прибавя се 1 с.л. сол и се сваряват 20 мин. след завиране.

След като се сварят, водата се изсипва и картофите се оставят да изстинат. Не се заливат със студена вода за по-бързо охлаждане.

Изстиналите картофи се обелват и нарязват в кубчета. Слагат се в купа, в която ще се разбърква салатата.

Киселите краставички се нарязват на ситно.

Празът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Лимоните се изцеждат.

Към нарязаните картофи се прибавят нарязаните кисели краставички, празът, лимоновият сок, олиото и солта.

Разбърква се много добре.

След като са престояли 24 часа в хладилник, пържолите се изваждат от маринатата и се нареждат в тава.

Заливат се с 1 ч.л. от марината и се пекат 60 мин. на 180 градуса на вентилатор, като периодично се обръщат.

Сервират се с картофена салата с кисели краставички и праз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: