Начин на приготвяне
Свинските вратни пържоли се измиват много добре и се оставят да се подсушат върху домакинска хартия. Не се начукват.
Виното се изсипва в купа, в която ще се разбърква маринатата.
Чесънът се обелва и нарязва на шайби.
Лимоните се изцеждат.
В купата с виното се прибавя горчицата, соевият сос, нарязаният чесън, изцеденият лимонов сок, олиото и чубрицата.
Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.
В дълбока тенджера се нареждат един ред пържоли, след което се заливан с част от марината.
Отгоре се нарежда втори ред пържоли, които пак се заливат с марината и така докато всички пържоли се наредят в тенджерата.
Най-накрая се заливат с останалата марината.
Пържолите се оставят да престоят 24 часа в хладилник.
Картофите се измиват и се слагат в тенджера със студена вода.
Прибавя се 1 с.л. сол и се сваряват 20 мин. след завиране.
След като се сварят, водата се изсипва и картофите се оставят да изстинат. Не се заливат със студена вода за по-бързо охлаждане.
Изстиналите картофи се обелват и нарязват в кубчета. Слагат се в купа, в която ще се разбърква салатата.
Киселите краставички се нарязват на ситно.
Празът се почиства, измива и нарязва на ситно.
Лимоните се изцеждат.
Към нарязаните картофи се прибавят нарязаните кисели краставички, празът, лимоновият сок, олиото и солта.
Разбърква се много добре.
След като са престояли 24 часа в хладилник, пържолите се изваждат от маринатата и се нареждат в тава.
Заливат се с 1 ч.л. от марината и се пекат 60 мин. на 180 градуса на вентилатор, като периодично се обръщат.
Сервират се с картофена салата с кисели краставички и праз.