Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Австрийски лек сладкиш с малинов сос

Австрийски лек сладкиш с малинов сос

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Австрийски лек сладкиш с малинов сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • извара - 500 г
  • масло - 125 г
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 250 г
  • лимони - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • грис - 3 с.л.
  • малини - 500 г
  • пудра захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омекналото масло се разбива със захарта и яйцата до пяна. Добавят се изварата, грисът, бакпулверът и сокът от лимона и всичко се разбърква.

Тестото се излива в намазана с мазнина и поръсена с брашно тава и се пече 25 минути на 170 градуса. За да не изгори, се покрива с фолио.

Сервира се с малинов сос, който се приготвя от пасираните малини, в които се добавя пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена
Елена
При мен не се получи.Нито на вид,нито на вкус.
03.01.2016 11:44
Ева Тодорова
Ева Тодорова
Страхотна рецепта! :)
20.06.2015 11:33