Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват заедно със захарта на пухкав крем. На струйка и при непрекъснато разбиване се налива олиото.
Към брашното се добавят бакпулверът и заедно се пресяват, след което на порции се прибавят към яйчената смес.
Накрая се слага и едно прахче ванилия. Получава се пухкаво кексово тесто, което се прехвърля в предварително намазнена и набрашнена тавичка.
Ягодите се измиват, почистват, разрязват на половинки и нареждат върху тестото.
Сладкишът с ягоди се слага в загрята на 180 °C фурна и се пече около половин час.
Готовността му се проверява със дървен шиш или клечка. Забоден в десерта, шишът трябва да излезе сух.
Изпеченият лек сладкиш с ягоди се оставя да изстине, след което се поръсва с пудра захар и е готов за сервиране.