Начин на приготвяне
Каймата се обърква с подправките, зеленчуците и яйцето. От нея се оформят кошнички от кайма във формички за тарталетите. Формите са силиконови и не е нужно да се мажат с мазнина. Слагайте повече кайма, трябва да излиза малко от формата.
Пекох в еър фрайъра на програма roast. Първо се запича само каймата за 10 минути на 185 градуса. След това кошничките се вадят от формите. Във всяка се поставя по едно яйце. Запича се за 4 минути. Накрая се прибавя настърган кашкавал и се пекат за още 2-3 минути.
Във фурната се пекат на 180 градуса. Първо се пекат само кошничките с кайма. Може би за 15 минути, не съм засичала. След това във всяко гнездо от кайма се поставя по едно яйце. Когато се позапече яйцето, се добавя настърган кашкавал. Накрая включва само горния реотан да се запече кашкавалът.
Кошнички от кайма в еър фрайър сервираме с богата и сочна салата.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия