Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Италиански топъл ордьовър с кашкавал

Италиански топъл ордьовър с кашкавал

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Италиански топъл ордьовър с кашкавал1 / 2
12/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кашкавал - 200 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • бира - 200 мл
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 50 мл
  • магданоз - 10 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът се настъргва, добавя се топлото мляко и сместа се сварява на бавен огън до еднородна гъста маса. Брашното се смесва с бакпулвера и бирата и едно по едно се добавят яйцата.

Добавя се кашкавалената смес и се бърка до еластично тесто. Оставя се за 30 минути. В загрятото олио на тънка струйка се налива тестото на порции, за да се получат спирали.

Пържат се от двете страни до златиста коричка и се отцеждат от мазнината. Сервират се подредени на купчинки и се поръсват с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: