Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пелмени»Украински вареники от стар хляб

Украински вареники от стар хляб

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Украински вареники от стар хляб1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"И да знаете - старият хляб не се хвърля никога, защото от него се правят вкусни вареники"

Необходими Продукти

  • стар хляб - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • масло - 100 г
  • извара - 400 г
  • брашно - ½ ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • сметана - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът се настъргва. Яйцата се смесват със захарта, настъргания хляб, маслото, изварата и брашното.

Добавя се ванилията и се замесва тесто. Оформя се саламче с диаметър 3 сантиметра и се реже на парченца с дебелина 1 сантиметър.

Парченцата се варят 15 минути и се сервират поляти със сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: