Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кейк с ябълков сок

Кейк с ябълков сок

ВикторияВиктория
Новак
2194
Кейк с ябълков сок1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • олио - 1/4 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч. пълнозърнесто
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сода - 2 ч.л. бикарбонат
  • сол - 1/4 ч.л.
  • канела - 2 ч.л.на прах
  • ябълки - 2 ч.ч.сок
  • оризово мляко - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 к.л.есенция
  • кленов сироп - 1/2 ч.ч.
  • стафиди - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрейте фурната на 175 С и намазнете с олио дъното на тавичка за печене (25 х 25 см). В голяма купа смесете брашното, бакпулвера, содата, солта, канелата и леко разбъркайте с тел, за да влезе въздух.

В друга голяма купа смесете ябълковия сок, оризовото мляко, ванилията и кленовия сироп и ги разбийте с тел.

Излейте течните продукти към сухите и ги смесете хубаво. Прибавете стафидите и разбъркайте.

Изсипете тестото в предварително подготвената тавичка и го печете 40-45 минути (до суха клечка). Изчакайте да изстине, преди да сервирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: