Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта и ваниловата захар на много пухкава пяна. Бърка се на най-силната стенен с миксер или кухненски робот. Добавят се останалите продукти за блата и се разбърква пак.
Изсипва се в тавата на фурната върху хартия за печене и се разпределя равномерно.
Пече се за 20 мин. на 180 градуса в предварително загрята фурна.
Горещият пандишпанов блат се изважда от тавата, покрива се отгоре с хартия за печене и се навива на руло. Другия вариант е да се постави върху навлажнена кърпа и да се навие на руло. Остава така, докато се охлади.
През това време се приготвя сироп. За целта в студеното мляко се слагат кафявата захар и нескафето. Разбърква се, докато се разтопи захарта.
Сметаната се разбива с миксер, добавя се крема Тримонциум и отново се разбива.
Върху охладения блат равномерно се разпределя сиропа. Отгоре целият блат се намазва с крем Тримонциум.
Малка част от крема се отделя за намазване на вече навитото пандишпаново руло /по-малко от 1/3 част/. Украсяваме сиропирания сладкиш с разтопен шоколад с прясно мляко. Шоколадът се разтопява на водна баня или в микровълнова печка.
Пандишпаново руло с крем Тримонциум е фантастично. Насладете му се и не пропускате да изпробвате и другите ни идеи за сладки рула и пандишпанови пасти.
Коментари
Да, разбира се.
Пропуснала съм да добавя, че след като се разбият яйцата и захарта се добавят и останалите продукти за блата.
Но смятам, че след като са изредени всички необходими за блата е логично, че се слагат в него.
Аз го купувам от верига магазини, която е местна за гр.Монтана и региона, но може да се поръча и от различни сайтове.Сестра ми го е купувала от квартален магазин в Пловдив.