Начин на приготвяне
Суджукът се обелва и се нарязва на кубчета. Зеленият лук и пресният чесън се почистват, измиват се и се нарязват на ситно.
Киселите краставички се режат на кубчета. Чушките се измиват, почистват се от семките и се режат на ситно.
Маслините се почистват от костилките и се режат на ситно.
В дълбока тенджера се слага вода до половината, добавя се сол и половината олио и се похлупва с кап, докато заври.
В дълбок тиган се сгорещява останалото олио и в него, първо, се добавят лукът и чесънът, да се задушат. След това се добавят суджукът, киселите краставички, маслините, чушките и отцедените гъби.
Готвят се, докато омекнат. След това се добавя доматеното пюре, лютеницата, подправките, крема сиренето, соевият сос, пармезанът, както и малко гореща вода.
Всичко се разбърква и се оставя да къкри. Когато водата за спагетите заври, те се слагат вътре и се готвят до готовност. В тава се изсипва сосът, както и вече отцедените спагети, разбърква се добре и отгоре се разпределя настърганият предварително кашкавал за загар.
Спагетите на фурна се запичат за 10 минути в загрята на 180 °C фурна, докато се разтопи кашкавалът.
Да ви е сладко с тези спагети по мъжки!